Texas Hold'em Grunnleggende


Texas Hold'em (eller Holdem for short) er et spill av skyvende popularitet. Det er det mest populære pokerspillet på planeten, og med god grunn. Det er et morsomt, raske spill som er lett å lære, men vanskelig å spille bra. Hvis du er ny på poker, er det et flott første spill å lære, og du kan ha det grunnleggende nede på bare noen få minutter. Hvis du ikke er kjent med en standard femti-kort kortstokk, eller med hvordan pokerhender er rangert, bør du først lese Poker Hands-artikkelen før du lærer å spille Texas Holdem poker. Det er tre hovedtyper av pokerspill: flopp spill, studspill og tegne spill.

Texas Holdem er et flopspill. Dette betyr at det er et spill med "hole cards" og "community cards." Hole kort er private kort, som leveres med forsiden ned til hver spiller i starten av hånden. Fellesskapskort leveres med forsiden opp, midt på bordet, for alle spillere som skal bruke. Hver spiller kombinerer hullkortene sine med felleskortene for å lage sin beste fem kort pokerhånd. Et annet kjennetegn ved flopspill er at handlingsplanen, eller spillingen, alltid er med klokken. Det er en nominell forhandler knapp, bare kalt "knappen", som indikerer den fordelaktige posisjonen til å fungere sist etter floppen. Hver spiller mottar knappen for en hånd, hvorpå den blir flyttet til spilleren til venstre.

Dette sikrer at hver spiller får like tid på hver posisjon i innsatsordren. Før starten av hver hånd, kaster de to spillerne til venstre for knappen for å legge inn obligatoriske blindspill, kalt "persienner". Disse persienner tjener som frøpenger til potten, i stedet for antes. Spilleren umiddelbart til venstre for knappen kalles "liten blind". Småblinden er vanligvis nødvendig for å legge inn en delbetid. Spilleren umiddelbart til venstre for liten blind kalles "big blind". Big blind er vanligvis pålagt å legge ut en full innsats. Av og til ser du et Hold'em-spill med tre persienner, eller antes i tillegg til persienner.

Å ha en solid forståelse av hvordan persienner fungerer er nøkkelen til å lære å spille Texas Holdem poker. Før floppen starter handlingen umiddelbart til venstre for big blind, en posisjon som heter "under pistolen." Dette gir big blind siste handling før floppen. Etter floppen starter handlingen med liten blind. Dette gir knappen siste handling etter floppen. Hold'em er et spill som er tradisjonelt spredt i 9-hånd eller ti-handed (ni eller ti spillere deltar), selv om et større eller færre antall spillere lett kan innkvarteres.